Renovatie en bouwwerkzaamheden: renoveren en besparen? Het kan!

Renovatie en bouwwerkzaamheden: renoveren en besparen? Het kan!

Renovatie en bouwwerkzaamheden: renoveren en besparen? Het kan!

14 oktober 2017
 Categorie├źn:
Bouw & aannemers, Blog


Steek de handen uit de mouwen

Renoveren is duur, behoorlijk duur. Wie zelf de handen uit de mouwen durft steken kan echter heel wat geld besparen. De meerwaarde van je eigen werk is na een renovatie zuivere winst. Denk daarom goed na over renovaties die je zelf kan uitvoeren en werken waar je best een aannemer voor onder de arm neemt. Geld verdienen met je eigen renovatie, het kan. 


Laten renoveren?

Vakmensen en zeker goede vakmensen kosten handen vol geld. Ik heb dit ondervonden tijdens een aantal renovaties die ik de laatste jaren heb uitgevoerd. Een offerte van een vakman mag je al snel door 2 delen om de prijs te bekomen die je betaalt indien je de verbouwing zelf uitvoert. Het is daarom aan te raden op voorhand een goed plan uit te werken. Welke zaken kan je zelf renoveren. Welke renovaties zijn enkel voor de vakman bestemd en welke renovaties kan je samen met een vakman uitvoeren. Ook al heb je weinig kennis van renoveren en ben je geen echte handige Harry, toch zal je versteld staan hoeveel je zelf kan.


Verschillende firma's spelen handig in op de onervaren doe-het-zelver. Zij bieden vaak gratis, korte renovatiecursussen aan. Op enkele uren tijd leer je hier de basis van een onderdeel van het renoveren. Ook hebben ze handige brochures en online video's waarin bouw- of verbouwingswerken stap voor stap worden uitgelegd. Je kan het bijna zien als Lego voor volwassenen. Deze bedrijven leveren ook technici aan huis om de meer technische zaken van de verbouwing af te handelen. Je verwarming, sanitair, ventilatie en elektriciteit kan je op deze manier zo goed als zelf installeren en dit tegen de helft van de prijs.


Een andere besparingstip: praat met de aannemers. Durf vragen te stellen en voorstellen te doen. Laat een gedetailleerde offerte van de uit te voeren werken opmaken. Doe dit bij verschillende aannemers. Kijk welke delen van de offerte je zelf kan doen. Je kan bijvoorbeeld voor het metselen van een tuinmuur de fundering zelf uitgraven en volstorten met beton. Of bij het plaatsen van een nieuw raam, de muur zelf uitbreken. Ook het afvoeren van materiaal is een dure post in je offerte. Een paar keer zelf naar het containerpark rijden spaart je al snel een paar honderd euro uit.


Stel een plan op

Renoveren is duur. Niet alleen een kostenpost qua geld maar ook tijd. Maak een plan en neem je tijd. Praat met je aannemers. Als je tijd tekort komt, kun je het inderdaad het beste uit handen geven. Kijk voor een vakbekwame aannemer voor renovaties in Helmon en omgeving op Cobrabant

Over ons
Renovatie en bouwwerkzaamhedenblog

Hey, mijn naam is Rudy en ik ben al heel mijn leven actief in de bouwsector. Als kleine uk van 18 jaar vond ik mijn eerste job op de werf en sindsdien kon ik me rustig opwerken. Met ondertussen een ervaring van meer dan 30 jaar in renovatie en bouwwerkzaamheden denk ik dan ook dat ik de juiste man op de juiste plek ben. De juiste man om jullie tips en trucs mee te geven wat betreft renoveren en bouwen. In deze blog is dat dan ook wat je mag en moet verwachten. Inspiratie qua renovatie en alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Veel leesplezier!

Zoeken
Archief
Recente artikelen