Aannemersbedrijven gebruiken betonwerk

Aannemersbedrijven gebruiken betonwerk

Aannemersbedrijven gebruiken betonwerk

7 december 2017
 Categorieën:
Bouw & aannemers, Blog


Wat is betonwerk, hoe wordt het gemaakt, waarvoor dient het, wie gebruikt het, hoeveel kost betonwerk, ...? Ik schrijf de volgende tekst over betonwerk en probeer een antwoord te geven op al deze vragen. Daarvoor is het allereerst interessant om te weten wat beton eigenlijk is. Beton is namelijk een kunstmatig gesteente wat door aannemersbedrijven wordt gebruikt in de bouwsector voor bijvoorbeeld het aanleggen van bruggen of overwegen, nieuwe straten of om gebouwen op te zetten. Beton is er uiteraard niet zomaar. Dat kunstmatige gesteente wordt gemaakt en de manier waarop verschilt. Klassiek beton is een mengeling van kalk of cement met water. Het modernere beton kan ook worden gemaakt met zand of gruis en water. Naast klassiek en modern beton bestaat ook het gewapend beton. Dit is een variant waarbij klassiek of modern beton wordt gebruikt in combinatie met wapeningsstaal (stalen stavenconstructie). 

De kostprijs van beton

De prijs van betonwerk hangt af van een aantal factoren en van de hoeveelheid die nodig is om de werken uit te voeren. Een gebouw heeft vanzelfsprekend meer beton nodig dan een put in het wegdek dat moet worden hersteld. De prijs wordt over het algemeen gericht per vierkante meter en wordt onderverdeeld in categorieën. Voor funderingen betaalt u tussen enkele honderden en enkele duizenden euro. Beton wat gestort moet worden, voor bijvoorbeeld het aanleggen van een vloer, zal berekend worden per kubieke meter. Daar betaalt u al gauw een honderd euro per kubieke meter betonwerk. Gewapend beton kost al snel meer dan zevenhonderd euro. Renovatiewerken met beton zullen meestal tussen de drie à vijfhonderd euro hangen. 

De firma waarmee u werkt kan gecontroleerd worden

Naast de uit te voeren werken hangt de prijs van uw betonwerk ook af van de firma waarmee u handelt. Zorg er bij de keuze van uw aannemersbedrijf steeds voor dat u zich vooraf goed hebt geïnformeerd over het bedrijf waarmee u zaken gaat doen. Sommige bedrijven komen in opspraak maar dat neemt niet altijd weg dat ze zouden gesloten zijn. Er zijn strikte regels en wetten waaraan men zich moet houden bij bouwwerken, ook bij werken waarbij beton nodig is. Wanneer een firma op uw eigendom werken uitvoert dan wordt uw eigendom een bouwwerf. Vanaf dat moment gelden er dan ook regels die op elke bouwwerf gelden en Europees geldig zijn. De aannemer die de werken uitvoert voor u kan dan ook ten allen tijde controle krijgen op uw domein omdat de overheid ervoor wil zorgen dat de aannemer zich aan die wetten en regels houdt. Wanneer er een controle komt hoeft u niet meteen te vrezen dat de aannemer waarmee u werkt fout is. Vaak zullen de controles routineus zijn en ook zo verlopen en wordt er slechts toezicht gehouden. Dit om u als klant en koper te beschermen. Stel u maar eens voor dat een aannemer met minderwaardige materialen werkt en na enkele weken zakt uw vloer weg. Controles dienen niet om paniek te veroorzaken maar ter bescherming.

Voor meer informatie spreek met Pannekoek GWW BV.

Over ons
Renovatie en bouwwerkzaamhedenblog

Hey, mijn naam is Rudy en ik ben al heel mijn leven actief in de bouwsector. Als kleine uk van 18 jaar vond ik mijn eerste job op de werf en sindsdien kon ik me rustig opwerken. Met ondertussen een ervaring van meer dan 30 jaar in renovatie en bouwwerkzaamheden denk ik dan ook dat ik de juiste man op de juiste plek ben. De juiste man om jullie tips en trucs mee te geven wat betreft renoveren en bouwen. In deze blog is dat dan ook wat je mag en moet verwachten. Inspiratie qua renovatie en alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Veel leesplezier!

Zoeken
Archief
Recente artikelen