Wat te doen bij glasschade?

Wat te doen bij glasschade?

Wat te doen bij glasschade?

29 augustus 2019
 Categorieën:
Glas, Blog


Glasschade is zeer hinderlijk en houdt meestal ook in dat je direct maatregelen moet treffen om het glas te laten repareren of om nieuwe glas te laten plaatsen. De oorzaken van glasschade kunnen heel divers zijn. De buurtkinderen kunnen tijdens het voetballen een bal door de ruit schoppen, je kunt zelf een ongelukje krijgen, waardoor er schade aan het glas ontstaat of je bent slachtoffer geworden van een inbraak. In alle gevallen is het noodzakelijk om nieuwe glas te laten plaatsen, want je bent dan niet bestand tegen de verschillende weersinvloeden en je woning is minder goed beveiligd.

Wat moet je direct doen na het constateren van glasschade?

Er zijn enkele zaken die je direct kunt doen, zodra je schade aan het glas hebt geconstateerd. In het geval van een inbraak of opzettelijke schade door derden, is het verstandig om aangifte te gaan doen bij de politie. Je kunt de schade dan verhalen op een eventuele dader. Als je zelf schade aan je glas hebt veroorzaakt, dan zul je misschien zelf schade bij je verzekering kunnen claimen. Dit hangt af of je verzekerd bent tegen glasschade. In alle gevallen is het verstandig om direct na het ontstaan van de schade foto's te maken van de plek des onheils. Om verdere ongelukken met kleine kinderen of huisdieren te voorkomen, is het verstandig om de glasscherven en splinters op te ruimen.

Neem contact op met een glaszetter

Nieuw glas plaatsen is een specialistische klus die je meestal zelf niet kunt uitvoeren. Gelukkig zijn er in elke woonplaats meerdere glaszetters actief die dit graag voor je doen. Als een soort glas of een bepaalde afmeting glas niet direct beschikbaar is, zal de glaszetter voor een tijdelijke noodoplossing zorgen. Meestal wordt er dan een houten plaat geplaatst. Uiteraard is de prijs van glas plaatsen belangrijk. Je kunt je op internet oriënteren op de goedkoopste glaszetter uit jouw buurt.

Maak een keuze uit het soort glas

Als er toch een nieuw glaspaneel geplaatst moet worden, kun je er ook over nadenken of je misschien een ander soort glas wilt laten plaatsen. Enkel glas zal meestal niet meer geplaatst worden, maar dubbele beglazing is zeker een optie, waarmee je de ruimte tevens goed isoleert. Maar je kunt ook denken aan andere soorten glas, zoals gehard of gelaagd glas, brandwerend glas of draadglas.

Hoe ben je verzekerd?

Wil je je glasschade verhalen op je verzekering, dan moet je nagaan of je hier tegen verzekerd bent. Schade aan het glas in ramen en deuren is meestal inbegrepen in de opstalverzekering. Woon je in een appartementencomplex? Dan kan het zijn dat er via de Vereniging van Eigenaren een speciale glasverzekering is afgesloten.

Over ons
Renovatie en bouwwerkzaamhedenblog

Hey, mijn naam is Rudy en ik ben al heel mijn leven actief in de bouwsector. Als kleine uk van 18 jaar vond ik mijn eerste job op de werf en sindsdien kon ik me rustig opwerken. Met ondertussen een ervaring van meer dan 30 jaar in renovatie en bouwwerkzaamheden denk ik dan ook dat ik de juiste man op de juiste plek ben. De juiste man om jullie tips en trucs mee te geven wat betreft renoveren en bouwen. In deze blog is dat dan ook wat je mag en moet verwachten. Inspiratie qua renovatie en alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Veel leesplezier!

Zoeken
Archief
Recente artikelen