Asbest laten verwijderen op het kantoor

Asbest laten verwijderen op het kantoor

Asbest laten verwijderen op het kantoor

4 november 2020
 Categorie├źn:
Bouw & aannemers, Blog


Is jouw bedrijf gevestigd in een oud kantoorpand? Dan is de kans best aanwezig dat hier asbest aanwezig is. Bij een verbouwing of vernieuwing van de werkruimte kan er opeens asbest gevonden worden. Wat moet je doen wanneer je asbest vindt op kantoor? In dit artikel lees je hoe het beste om kunt gaan met asbest laten verwijderen op het kantoor.

Schakel hulp in
Asbest moet je niet zelf verwijderen. Wanneer je asbest vindt tijdens een verbouwing van de kantoorruimte, is het noodzakelijk om de verbouwing stop te zetten. Het is namelijk gevaarlijk om zonder de juiste bescherming met asbest te werken. Juist bij het verwijderen van de asbest kunnen de kleine stofdeeltjes loskomen die het schadelijkst zijn voor de gezondheid. Vind je asbest? Schakel dan direct de hulp in van een professionele asbest saneringsbedrijf, zoals bijvoorbeeld ASE Asbest Sanering Eemnes. Zij zijn voorzien van de juiste veiligheids- en voorzorgsmaatregelen waardoor zij veilig asbest kunnen verwijderen. Voorkom onnodige schade aan jouw gezondheid en schakel de hulp van een professional in.

Tijdelijke kantoorruimte
Wanneer er asbest wordt geconstateerd in de werkruimte, is het niet alleen belangrijk om dit niet zelf te verwijderen, ook moet er nagedacht worden over de veiligheid van de werkplek. Zoek een tijdelijke vervanging van de kantoorruimte. Het is niet veilig om jouw werknemers te laten werken in een ruimte met asbest. Meestal merk je pas niets van de asbest, totdat deze wordt verwijderd. De kleine stofdeeltjes zijn namelijk het schadelijkst. Dit betekent dat jouw werknemers dus niet aanwezig kunnen zijn tijdens het verwijderen van de asbest, ook niet de werknemers die een verdieping lager werken. Het hele kantoorpand moet tijdelijk overgeplaatst worden naar een andere werkruimte. Zoek een vervangende werkplek of laat jouw personeel tijdelijk thuiswerken en ga vervolgens direct aan de slag met het optimaliseren van de werkruimte. Wanneer je dit snel en effectief aanpakt, hoeft dit helemaal niet lang te duren. Zorg dus voor goede afspraken en een duidelijke planning. Zo hoeft het wellicht maar een paar dagen te duren.

Maak gebruik van deze tijd
Wanneer je asbest tegenkomt, kan dit best een tegenvaller zijn. Dit moet verwijderd worden en kost enige tijd. Zorg er daarom voor dat je het beste haalt uit deze tijd. Laat niet alleen de asbest verwijderen, maar vervang gelijk de CV ketels, kies voor betere isolatie en voer andere renovatie werkzaamheden uit.

Het laten verwijderen van asbest is een klus die je aan een professional wilt uitbesteden. Kom je op kantoor asbest tegen? Dan is het van groot belang om actie te ondernemen. Zoek een tijdelijk alternatief onderkomen voor jouw bedrijf en schakel een asbest saneringsbedrijf in.

Over ons
Renovatie en bouwwerkzaamhedenblog

Hey, mijn naam is Rudy en ik ben al heel mijn leven actief in de bouwsector. Als kleine uk van 18 jaar vond ik mijn eerste job op de werf en sindsdien kon ik me rustig opwerken. Met ondertussen een ervaring van meer dan 30 jaar in renovatie en bouwwerkzaamheden denk ik dan ook dat ik de juiste man op de juiste plek ben. De juiste man om jullie tips en trucs mee te geven wat betreft renoveren en bouwen. In deze blog is dat dan ook wat je mag en moet verwachten. Inspiratie qua renovatie en alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Veel leesplezier!

Zoeken
Archief