De beste redenen om te kiezen voor isolatieglas

De beste redenen om te kiezen voor isolatieglas

De beste redenen om te kiezen voor isolatieglas

31 augustus 2021
 Categorieën:
Glas, Blog


Je huis en/of goed isoleren is al jarenlang een belangrijke trend in woningland. Want wie wil nu niet een energiezuinige woning of bedrijfspand met een gunstig energielabel? De vraag stellen is hem beantwoorden! Een van de meest efficiënte manieren om de isolatiewaarde van een pand flink te verhogen, is door gebruik te maken van isolatieglas. In dit artikel lees je welke varianten isolatieglas er zoal te koop zijn en wat de belangrijkste redenen zijn dat steeds meer mensen besluiten om dit glas te kopen.

Isolatieglas: dit zijn de hoofdsoorten en mogelijkheden

In de wereld van de glashandel worden diverse soorten glas onderscheiden om woningen, bedrijven en gebouwen nee te isoleren. In veel oudere panden, zowel historische huizen, monumenten als grachtenpanden, zit vaak nog oud glas ofwel enkel glas. Dit glas wordt eigenlijk niet meer verkocht, omdat het nauwelijks isoleert. Heb je momenteel een huis of bedrijfsgebouw waar nog steeds enkel glas in zit? Zorg er dan voor dat je het glaswerk snel vervangt of laat vervangen door beter isolerend glas. De beste keuze die je kunt maken is HR +++ glas, waarbij de afkorting HR staat voor Hoog Rendement. Naast HR+++ ramen zijn er ook nog de minder goed isolerende varianten HR++, vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding de populairste soort, en HR+ glasplaten.
Maar wat is het verschil in isolatiewaarde tussen de HR+, HR++ en HR+++ glassoorten? Heel simpel: hoe meer plussen, hoe meer glaslagen en hoe hoger de opbrengst qua isolatiewaarde.

De belangrijkste motieven waarom isolerend glas populair is.

Wie goed isolerend glas in huis laat plaatsen, verhoogt daarmee het comfort in huis aanzienlijk. Bij goed geïsoleerd glas ben je direct af van koude en gure tochtstromen in huis. In de winter en herfst merk je direct het comfortverschil, want isolerende glasplaten zorgen natuurlijk ook voor een aangename temperatuur in huis of op kantoor. De cv-ketel kan direct enkele graden lager gezet worden. Maar ook in de zomer bespaar je met isolerend glas, omdat dit glas de warmte aanzienlijk beter tegenhoudt dan enkel glas. In de zomer is het dus koeler en dat is natuurlijk fijn meegenomen.
Uiteindelijk gaat je dit op de energierekening elk jaar tientallen tot honderden euro's besparen. Isolerend glas verdient zichzelf dan ook snel weer terug. Je bespaart geld, maar doet ook een duit in het zakje van een beter klimaat en milieu.
Let goed op, want er zijn gemeentes die nog steeds subsidies verstrekken aan mensen die twee energiebesparende maatregelen nemen. Hierdoor kun je een mooie korting krijgen op het glas dat je aankoopt. Zo ben je dus nog voordeliger uit. Tel uit je winst en geniet van het resultaat.

Over ons
Renovatie en bouwwerkzaamhedenblog

Hey, mijn naam is Rudy en ik ben al heel mijn leven actief in de bouwsector. Als kleine uk van 18 jaar vond ik mijn eerste job op de werf en sindsdien kon ik me rustig opwerken. Met ondertussen een ervaring van meer dan 30 jaar in renovatie en bouwwerkzaamheden denk ik dan ook dat ik de juiste man op de juiste plek ben. De juiste man om jullie tips en trucs mee te geven wat betreft renoveren en bouwen. In deze blog is dat dan ook wat je mag en moet verwachten. Inspiratie qua renovatie en alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Veel leesplezier!

Zoeken
Archief